Açar Mühendisliğe Hoşgeldiniz

Asansör Hizmetlerimiz

 

Bakım  → Aylık Bakım

  • Asansör bakımları, aylık olarak asansörün genel durumunun değerlendirilmesi, eksikliklerinin giderilmesi amacı ile yapılan bir faaliyettir. İnsan Asansörlerinde hayati önem söz konusu olduğu için bakanlığında  bu konularda yapmış olduğu yönetmelikler uygulanmalıdır. Aylık olarak ve düzenli şekilde yapılacak zorunlu bakımlar makinanın hem işleyişini kolaylaştırır hemde verimliliğini artırırken kazalara karşıda en büyük önlemdir.

 

Revizyon → Yıllık M.M.O (Makine Müh. Odası)

  • Asansör revizyon hizmeti asansörün doğru şekilde çalışmasını sürekli hale getirerek asansörün ömrünü uzatır. Bu hizmet kapsamında mevcut asansör sistemleri uzman kişiler tarafından incelenir ve gerekli kısımlar yenilenir. Elbette her bakım ve muayene sırasında revizyon gerekmez. Ancak gerekli durumlarda revizyondan kaçınmak sonrasında maddi ve manevi büyük sorunlara kapı açar.

 

Denetim sonrası Bakım → Kırmızı Etikete dönen asansörlerin Yeşil ve Mavi Etikete dönmesi  

  • Asansörlerinize uzman kontrol mühendisleri tarafından yapılan test ve denetimler sonrasında, can ve mal güvenliğiniz için yüksek risk taşıyan ve en kısa sürede giderilmesi gereken uygunsuzlukların tespit edildiği güvensiz asansörlere iliştirilen etikettir. Takip kontrolünde mümkün olduğunca, söz konusu asansörün yıllık kontrolünü gerçekleştiren uzman kontrol mühendisinin görevlendirilmesi sağlanır.

 

Montaj → Dişlisiz / Makine Dairesiz Asansör

  • Makine daiersiz asansörlerde kullanılan dişlisiz (senkron) asansör makine-motorları birçok üstünlük ve avantajlara sahiptir. Bu makine frekans kontrollü çalışıp, motora akuple edilen yüksek duyarlıklı enkoder ve hassas denetim sağlayan kapalı çevrim sürücü sistemi sayesinde kalkış, duruş ve seyir esnasında mükemmel konfor sağlamaktadır. Bina hacminde tasarruf sağlanır ve her çeşit binaya kolay entegre edilir.

 

Yük Asansörleri

  • Yük taşıma amaçlı üretilmiş asansörlerdir. İnsan asansörlerine göre konfor ve hız aranmayabilir. Depo, alışveriş merkezleri, fabrikalar gibi, yük taşıma işlerinin yoğun olduğu yerlerde kullanılmak üzere, 630 Kg, 1000 Kg, 1600 Kg, 2000 Kg veya 2000 Kg dan daha fazlasını taşıyabilecek kapasitede tasarlanır. Yük asansörleri hidrolik veya elektrik tahrikli olarak imal edilirler. Yüklemeler dengeli olmalı, kabin hareket halinde iken bu yüklerin kaymaması ve devrilmemesi için önlem alınmalıdır.

 

Kuleli ve Makine Daireli Asansör → Standartlara Uygun 4, 5, 6 durak Asansörler

  • Makine daireli asansörler; asansör tahrik makinesinin asansör kuyusunun üzerinde teşkil edilmiş bir oda içerisine konumlandırıldığı asansör tipidir. Makina dairesindeki tahrik motorunun kumanda panosundan aldığı komut vasıtasıyla harekete geçip, kabini istenilen yöne hareket ettirmesi yoluyla çalışır.

 

Panoramik Asansörler → Cam Kabinli, Çelik Kondiksiyonlu Asansörler

  • Panoramik asansörleri, diğer asansör modellerinden ayıran en belirgin özelliği bir veya bir kaç duvarının cam olarak üretilmesidir. Bu sayede görsel bir keyif sunar. Bu camlar, panoramik asansör kullanıcılarının güvenliğini koruyacak şekilde kırılmaz ya da kırıldığı zaman dağılmaz özellikte olmalıdır. Panoramik asansörünüzü mutlaka, yetkili asansör bakım firmaları tarafından periyodik ve genel asansör bakımı yaptırılmalıdır.

 

Engelli Asansörleri

  • Engelli asansörü, özel ve kamu yapılarında bulunan engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için üretilmiş özel asansör çeşitleridir. Merdiven çıkarken yorulan, kapalı bir alana giderken ya da toplu taşıma kullanırken zorluk çeken engelli bireyler için özel olarak engelli asansörü üretimleri yapılmaktadır.